Beheersing van ongedierte in uw achtertuin

Ongediertebestrijding in de achtertuin is uiterst kritisch. Dit komt simpelweg omdat, hoe goed een tuin ook wordt onderhouden, er verschillende soorten ongedierte en andere insecten in de tuin zullen komen en een paar kunnen uiteindelijk uw planten vernietigen.

Bij het uitvoeren van plaagbestrijding bladluis bestrijden moet voorzichtigheid worden betracht om te waken tegen vergiftiging van kritische insecten, dieren en zelfs mensen. Dit kan worden bereikt door zorgvuldig te analyseren welk type insecticiden en pesticiden worden gekocht.

Pesticiden worden speciaal gebruikt bij het planten van groenten en daarom is voorzichtigheid geboden. Elke methode die u gebruikt om ongedierte te bestrijden, moet milieuvriendelijk zijn.

Een van de meest effectieve manieren om ongedierte in de tuin te bestrijden, is de fysieke conventionele manier. Dit kan zowel met vingers als met een simpele hark. Deze techniek kost natuurlijk tijd en werk en houdt in dat je een paar tuinhandschoenen aantrekt en je vegetatie en bloemen fysiek onderzoekt op zowat alle zichtbare plagen.

Ongedierte, waaronder slakken, zijn gek op rotsspleten en vochtige plekken, bijvoorbeeld in de basis van planten met blad dat op een riem lijkt. Deze kunnen bladschade veroorzaken. Sommige slakken kunnen ook ongediertebestendig zijn, dus fysieke ongediertebestrijding is in deze omstandigheden ideaal.

Biologische bestrijding kan ook een zeer bekende strategie zijn voor voortdurende bestrijding van ongedierte. Dit is echt te wijten aan het feit dat u de eigen elementen van de natuur gebruikt om uw achtertuin ongedierte volledig vrij te houden. Dit soort biologische bestrijding omvat het kweken van een groot aantal roofinsecten die zich voeden met andere insecten die schadelijk zijn voor uw tuin. De libel voedt zich bijvoorbeeld met bladluizen die de tuinvegetatie aanvallen en vernietigen. Het kweken van deze insecten is geen enorme uitdaging. Plaats gewoon wat water in een ondiepe kom in het gebladerte van de achtertuin en libellen zullen zich beperken tot dat specifieke deel van de tuin en binnen de kortste keren zal hun populatie verbeteren op basis van de beschikbaarheid van bladluizen in de tuin.

Rupsen kunnen ook een enorme plaag zijn in de achtertuin en kunnen in zeer korte tijd veel bladschade veroorzaken. BacteriΓ«le insecticiden zoals thuringiesis kunnen rupsen verslinden en uw achtertuin van deze ravage bevrijden.

De bovenstaande technieken zijn de meest populaire en ook de meest voordelige voor zover ze milieuvriendelijk worden. Ze zijn goedkoop en er komen geen chemische verbindingen in het ecosysteem terecht. Het laatste redmiddel zou zijn om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen worden gekocht bij elke winkel die zich bezighoudt met tuinieren of zelfs bij grote supermarkten. TechnologieΓ«n hebben een lange weg afgelegd om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn. Dit komt omdat de landbouwafdeling van de federale overheid de chemische stoffen reguleert die moeten worden gebruikt bij de vervaardiging van pesticiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *