De perfecte tafellamp vinden is makkelijker dan je denkt

Een mooie tafellamp is geweldig, maar als hij niet de gewenste rol speelt in je huis, zul je hem waarschijnlijk in de garage laten staan ​​of in een hoek van een kamer waar je niet om geeft. Denk er over na. Het betekent dat je geld uitgeeft aan iets wat je eigenlijk niet wilt. Het zou beter zijn geweest als ik niet vanaf het begin een weloverwogen verlichtingsbeslissing had hoeven nemen en deze teleurstelling had moeten verwerken. Houd bij het zoeken naar de juiste tafellamp rekening met het volgende:

licht

Voordat u begint met winkelen voor tafellampen, moet u ervoor zorgen dat u weet wat u van tafellampen kunt krijgen. Ben je op zoek naar een lamp die mooi zal staan ​​op tafel? Of heb je een praktisch nut voor deze lamp? Het is belangrijk dat de geselecteerde lamp de nodige verlichtingswerkzaamheden uitvoert. Als het een leeshulpmiddel is, moet u ervoor zorgen dat het voldoende licht krijgt om u te helpen lezen zonder met uw ogen te knijpen. In de meeste gevallen is de beste optie om een ​​lamp te kiezen die een drieweglamp ondersteunt, zodat je drie verlichtingsopties hebt en je het wattage kunt instellen op de intensiteit die het beste bij je individuele situatie past.

maat

Bij het kiezen van een tafellamp zijn er veel aspecten waar u rekening mee moet houden.

Kijk eerst naar het tafeloppervlak dat u voor de oprit gaat gebruiken. Hoeveel ruimte heb je om te werken? Als de tafel voor iets anders dan een lamp gebruikt gaat worden, zorg er dan voor dat er ruimte over is als de lamp op zijn plaats staat. Dit wordt vaak over het hoofd gezien bij het plaatsen van een railsysteem op de eettafel. Daarbij gaat het niet alleen om de hoogte van de lamp, maar ook om de breedte van de kap of het uitsteeksel van de lamp dat mensen bij elkaar kan houden in de stoel naast de tafel.

Vervolgens moet u de hoogte van de oprit noteren. Je wilt niet dat het te kort is om dat gebied goed te verlichten. Tegelijkertijd wil je niet dat het licht zo hoog is dat de gloeilampen je zicht belemmeren elke keer dat mensen die in de buurt zitten ernaar kijken. Een algemene vuistregel is om uw oorhoogte te meten terwijl u zit of staat naast een oprit (afhankelijk van wat van toepassing is). Dat is de juiste hoogte voor de lamp.

Sommige tafellampen zijn zwaarder dan andere, waardoor je tafel het misschien niet op prijs stelt. Let op het gewicht van de lamp voordat u deze plaatst. Je moet ervoor zorgen dat het niet te zwaar is voor de tafel waarop het wordt geplaatst. Als je een stevige tafel hebt, zijn er minder overwegingen dan een lichtgewicht tafel.

stijl

Dit is het leuke deel van het selectieproces van de tafellamp. Maak een goed overzicht van de kamer waarvoor je hem krijgt. Het is tijd om een ​​lamp te vinden die goed bij je ruimte past. Let op de gebruikte kleuren, de materialen (goud versus zilver of koper) en de algemene stijl en uitstraling van de ruimte. Deze notitie helpt u bij het kiezen van een lamp die beter bij uw kamer past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *