hoe de houten vloer schoon te maken

 

Hoe schoon zijn uw vloeren, hoe schoon zijn ze echt? Hoewel ze er misschien schoon uitzien, zeker na het stofzuigen of dweilen, zijn je vloeren toch een stuk viezer dan je denkt. Studies hebben zelfs aangetoond dat ondanks dat tapijten sterk worden blootgesteld aan ziektekiemen, meer dan 30% van ons slechts één keer per maand stofzuigt, terwijl sommigen van ons het gebied niet grondig schoonmaken.

Laten we, met deze serieuze gedachte in gedachten, eens kijken hoe u uw vloer kunt schoonmaken om hem zo schoon mogelijk te houden.

Welk vuil houdt uw tapijt vast?

Tapijt mag dan weer uitgegroeid zijn tot het meest voorkomende vloertype in huizen, het zou je verbazen hoeveel ze kunnen verbergen, vooral wanneer een grote hoeveelheid stof en vuil onopgemerkt blijft.

Studies hebben aangetoond dat tapijten veel mensen- en dierenhaar, pollen, huidsporen en andere vervelende dingen bevatten. Veel van dit stof blijft echter onopgemerkt en wordt niet verwijderd met een gewone houten vlonder reinigen. Daarom is het belangrijk om uw tapijten regelmatig schoon te maken, en hier zijn enkele tips.

tapijt poeder:

Vuil dat zich diep in het tapijt verbergt, kan een probleem zijn dat moet worden verwijderd. Met andere woorden, hoeveel u het tapijt ook stofzuigt, het tapijt is vuil. Het gebruik van tapijtreinigingspoeder kan dit vuil echter optillen en verwijderen terwijl de vloer een aangename geur krijgt.

Er zijn veel soorten tapijtreinigingspoeders, maar natriumbicarbonaat is net zo effectief bij het optillen en verwijderen van vuil. Om het meeste uit uw gekozen tapijtpoeder te halen, raden we aan:

1) Spuit voldoende wasmiddel op het tapijt.
2) Laat het poeder minstens 30 minuten intrekken, maar het is het beste om het indien mogelijk ‘s nachts te doen.
3) Stofzuig het tapijt zoals gewoonlijk.
Tapijtshampoo:

Tapijtpoeder kan vuil en puin verwijderen dat zich diep in de pool van het tapijt heeft genesteld, maar als u een diepere reiniging wilt, raden we u aan om tapijtshampoo te gebruiken met een tapijtreiniger of de goede ouderwetse methode van schrobben met de hand. en knieΓ«n.

Voor de beste reiniging met tapijtshampoo, vooral als je een spons gebruikt, volg je deze 4 stappen:

1) Meng de tapijtshampoo-oplossing zoals aangegeven. In de meeste gevallen moet het worden gedestilleerd met water.
2) Gebruik alleen voldoende tapijtshampoo om de vloer te bedekken. Maak het tapijt niet te nat. De droogtijd wordt verlengd en er wordt ook wasmiddel verspild.
3) Bijzonder hardnekkige vlekken kunnen met een harde borstel worden geschrobd om het tapijt zo schoon mogelijk te houden.
4) Laat het tapijt drogen en als het helemaal droog is, stofzuig je het zoals gewoonlijk.
Vertrouw op het vuil op “houten” vloeren:

Bij het reinigen van vloeren van echt en nep-hardhout zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden om uw vloeren in topconditie te houden. Deze omvatten:

Niet doen:

β€’ Maak de vloer nat. Bomen zwellen op wanneer ze de kans krijgen om water op te nemen, waardoor ze mogelijk niet terugkeren naar hun natuurlijke staat.
β€’ Gebruik een stoomreiniger of stoomzwabber op echt hout. Het injecteren van hogedruktemperaturen en hete stoom in de vloer kan de houtafwerking en/of het hout zelf beschadigen.

Doen:

β€’ Veeg de vloer en stofzuig om zoveel mogelijk vuil, zand en puin te verwijderen om te voorkomen dat het in het hout dringt.
β€’ Dweil de vloer met ronddraaiende bewegingen en droog deze af met een schone, droge doek. Dit helpt het risico te verkleinen dat er water in de vloer sijpelt.
β€’ Af en toe de vloer in de was zetten of polijsten om deze er op zijn best uit te laten zien. Pas echter op dat u niet te veel was of poetsmiddelen gebruikt. Het kan gevaarlijk zijn.

Een nacht op tegel:

Tapijt en hardhouten vloeren zijn twee van de meest populaire vloersoorten voor huiseigenaren, maar vloertegels blijven populair, vooral in keukens en badkamers. Wat betreft het vorige gebied, het is van het grootste belang om zo schoon mogelijk te zijn, aangezien hier voedsel wordt bereid.

Dus bij het schoonmaken van tegels is het belangrijk om je ook op de voeg te concentreren, en als je dit gebied regelmatig schoonmaakt, vertraag je het verkleuringsproces en voorkom je schimmel. Voor een grondige reiniging van voegen adviseren wij:

1) Breng een professionele voegreiniger aan op de voeg en breng voldoende aan om in de voeg te trekken.
2) Laat de reiniger minimaal 30 minuten intrekken totdat de vlek is verwijderd.
3) Schrob de voeg grondig met een harde borstel om zoveel mogelijk vuil te verwijderen.
4) Spoel de voeg af met schoon water en laat drogen. We raden aan om deze methode elke keer te gebruiken wanneer u uw tegels schoonmaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *