Installatie van daklekkage – dakkapel en zijwandafdichting

 

Het installeren van een daklekkage is een belangrijke stap in het beschermen van uw huis tegen schade veroorzaakt door lekkages. Bij het afdichten van dakramen en zijwanden kan een daklekkage een bijzonder effectieve oplossing zijn. Dit is wat u moet weten over het installeren van een daklekkagescherm om uw dakramen en zijwanden te beschermen.

Wat is een daklekkagescherm?

Een daklekkage is een waterdichte laag die onder de shingles op een dak wordt aangebracht. Ontworpen om een extra beschermingslaag te bieden tegen waterschade door lekken. Als er water onder de dakspanen sijpelt, voorkomt een daklekkage dat water uw huis binnendringt, waardoor uw zolder en de rest van uw huis worden beschermd tegen waterschade.

Installatie van daklekkage voor dakramen

Dakkapellen zijn een veelvoorkomende oorzaak van daklekken, omdat ze vaak schuine daken hebben die schuin op het hoofddak aansluiten. Dit kan een zwakke plek creΓ«ren waar water naar binnen kan sijpelen en schade kan veroorzaken. Om de dakkapel in Aalsmeer te beschermen tegen lekkages, moet op het dakdek een daklekkage worden aangebracht voordat shingles worden geplaatst.

Om een daklekkagescherm op een dakkapel te installeren, meet u eerst het gebied waar de barrière zal worden geïnstalleerd. Snijd de barrière op maat om het volledige oppervlak van de dakkapel te bedekken. Barrières moeten vanaf de onderkant worden geïnstalleerd en naar boven toe werken. Bevestig de barrière aan het dakterras met behulp van dakharingen, zorg ervoor dat deze strak staat en vrij is van vouwen of plooien.

Installatie van daklekkagescherm voor zijwanden

Naast dakkapellen kunnen ook zijwanden lekkages aan het dak veroorzaken. Dit geldt met name voor huizen met lage dakhellingen of huizen in gebieden met hevige regen of sneeuw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *