Klassieke meubelstijlen voor thuis

Klassieke woonmeubelstijlen doorstaan de tand des tijds. Terwijl trends komen en gaan, zorgen de materialen, constructie, lijnen en proporties van klassieke meubelen ervoor dat de stijlen hun populariteit behouden. Een huis decoreren in klassieke ontwerpen geeft huizen een uitstraling van duurzaamheid, geschiedenis en traditie. Hier zijn verschillende meubelboutique-stijlen die klassiekers zijn geworden in interieurontwerp.

Engelse stijl

De Engelse stijl is de droom van een verzamelaar die uitkomt. De look is voorzien van kasten, curiosa en servieskasten om collecties te presenteren, vaak die van glas of porselein. Hout is het prominente materiaal in huizen die in Engelse stijl zijn ingericht, van lambrisering en houten vloeren tot houten woonkamermeubels en bedluifels met houten frame. De Engelse stijl kenmerkt zich ook door gestoffeerde meubels in fijne stoffen, vaak met geruite, paisley-, streep- of bloemmotieven.

Het kleurenpalet voor de Engelse stijl omvat sterke, verzadigde kleuren zoals karmozijnrood, bosgroen en marineblauw, evenals een zwaar gebruik van goud en goudgeel. Donker hout heeft de voorkeur boven lichtere houtsoorten zoals grenen en eiken, en het sterke kleurenpalet helpt de diepe, rijke tonen van mahonie, walnoot en kersen in evenwicht te brengen. De schaal van een groot Engels landhuis wordt weerspiegeld in een modern gebruik van de stijl met een extra grote spiegel, kroonluchter of kamerhoge raambekleding.

Franse Provinciaal

Frans provinciaal meubilair is beïnvloed door de sierlijke stijl van het Franse hof uit de 17e en 18e eeuw, zoals geïnterpreteerd door de minder welvarende kooplieden en boeren uit die periode. De schaal, lijnen en verhoudingen van het huismeubilair weerspiegelen die van Lodewijk XIV en Lodewijk XV, maar met een uitgesproken landelijke uitstraling. Franse Provençaalse meubels hebben een handgemaakte uitstraling, met veel gebruik van riet en riet. Wit geschilderde meubels passen ook bij de Franse Provençaalse stijl. Sterke blauw- en geeltinten zijn populair, evenals meer gedempte tinten zoals terracotta en roze. Woonmeubelwinkels kunnen naar deze stijl verwijzen als Frans land.

Romantische stijl

Hoewel de romantische stijl geen specifieke historische periode omvat, heeft de look vanwege zijn blijvende charme en aantrekkingskracht in de loop van de tijd een klassieke status gekregen. Een overheersend gebruik van stof domineert woninginrichting in de romantische stijl. Textiel kan rijke, gestructureerde stoffen bevatten, zoals brokaat, maar bevat meestal lichtere stoffen, zoals zijde, kant en chintz. Geschilderde meubels met vloeiende, gebogen lijnen zijn populaire keuzes voor de stijl, net als meubels die zijn bekleed met stoffen met bloemenpatronen. Pastelkleuren vormen het kleurenpalet van de romantische stijl, met wit als verbindend element.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *