Natuurlijke geboorte versus keizersnede

Een natuurlijke geboorte en een keizersnede zijn twee heel verschillende opties om een baby ter wereld te brengen. Voorstanders van een natuurlijke lichaam voorbereiden op bevalling zijn van mening dat de bevalling een natuurlijke gebeurtenis is en dat er meestal geen reden is voor medische tussenkomst. Hoewel velen geloven dat de geboorte waar mogelijk op natuurlijke wijze moet gebeuren, zijn er medische risico’s die soms een keizersnede of (C-sectie) geboorteoptie rechtvaardigen. Als de moeder besluit een keizersnede te ondergaan, heeft ze de keuze om ofwel wakker te zijn voor de ervaring door een plaatselijke verdoving te ondergaan of een algemene verdoving te ondergaan, wat ertoe zou leiden dat ze de hele ervaring bewusteloos zou zijn. Tijdens een natuurlijke bevalling kunnen moeders besluiten een pijnstillende ruggenprik te krijgen of helemaal zonder medicijnen te bevallen.

De pijn van de bevalling

Bij een natuurlijke bevalling vindt een normale vaginale bevalling plaats, hoewel er sprake is van oprekken van de baarmoeder. Het vrouwelijk lichaam is ontworpen om de procedure te doorstaan en het lichaam zal niet lang na de geboorte terugkeren naar zijn vorige vorm. Bij een natuurlijke bevalling ervaren veel vrouwen intense pijn tijdens de bevalling. Velen zeggen ook dat op het moment dat de baby wordt geboren de pijn is vergeten. Bij een keizersnede maakt de arts een sneetje door de buik en in de baarmoeder. C-secties zijn misschien minder pijnlijk tijdens het bevallingsproces, maar de incisie, zoals bij elke invasieve chirurgische ingreep, zal daarna een paar weken of langer pijnlijk zijn naarmate het genezingsproces plaatsvindt.

Geplande of natuurlijke leveringen

Geplande bevallingen met een keizersnede verlopen vaak veel sneller dan een natuurlijke bevalling. Veel vrouwen kiezen voor geplande keizersneden om te beslissen wanneer ze zullen bevallen. Tegenstanders van onnodige keizersneden stellen dat het niet in het belang van het kind is om niet in zijn of haar eigen tijd de wereld in te gaan. Sommigen vinden dit een onnodige stressvolle ervaring voor een pasgeboren kind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *