Uw nieuwe 50 CC bromfiets – De eerste reis

Het is altijd een goed idee om voorbereid te zijn, wanneer u voor het eerst uw nieuwe 50 CC bromfiets of scooter koopt, is het een heel goed idee om er een paar weken aan te wennen. Dit geldt des te meer als het je eerste bromfiets is.

Ervan uitgaande dat u geslaagd bent voor uw CBT, is het een goed idee om wat kilometers op de openbare weg te maken, in relatief heldere en verkeersvrije omstandigheden voordat u zich vastlegt in de hectiek van de spits.

Het eerste wat ik deed nadat ik geslaagd was voor mijn examen, was met mijn nieuwe 50 CC bromfiets een ritje door mijn straat maken. Ik zou echt willen dat ik dit niet had gedaan.

De bromfiets waar ik op had geleerd was heel anders dan mijn eigen fiets, qua optrekken en remmen. De eerste keer dat ik in het verkeer stopte, rolde ik per ongeluk mijn hand over het gaspedaal, het voorwiel van de fiets kwam omhoog en ik viel prompt van de achterkant terwijl de fiets in de goot rolde. Geen goed begin.

Op dat moment besloot ik dat mijn beste tactiek zou zijn om te wachten tot een rustige zondag en rond te rijden op een plaatselijk parkeerterrein waarvan ik wist dat het in de vroege ochtenduren leeg zou zijn.

Zelfs een bromfiets van 50 CC kan snelheden van ongeveer 30 mph halen, dus in de beslotenheid van een buitenparkeerplaats haalde ik deze snelheid zelden. De ervaring stelde me echter in staat om het hanteren, starten, stoppen en draaien van de Goedkope scooter bestellen te oefenen.

Ik raad elke nieuwe rijder aan om iets soortgelijks te doen. Neem even de tijd om vertrouwd te raken met uw nieuwe bromfiets in een veilige en verkeersvrije omgeving.

Na meer dan een uur rond de parkeerplaats te hebben gereden, besloot ik om terug naar huis te gaan via een iets langere en meer avontuurlijke route dan ik anders zou hebben genomen. Het was nog vrij vroeg op een zondagochtend, dus het verkeer was minimaal. Door dit te doen, heb ik echter veel ervaring opgedaan met het meerijden met het verkeer op kruispunten en in stop-startsituaties. Dit stelde mijn beheersing van de bromfiets echt op de proef in een levensechte omgeving.

Later die dag besloot ik met wat meer zelfvertrouwen een paar boodschappen te gaan doen op mijn kleine 50cc brommertje. Een uitstapje maken naar de plaatselijke supermarkt om brood en melk te kopen (die ik voor de terugreis in het helmvak bewaarde).

Er was weer meer verkeer tijdens deze reis en opnieuw had ik het gevoel dat ik zowel mijn zelfvertrouwen als mijn bekwaamheid als nieuwe rijder groeide. Ik leerde over de bijzonderheden van mijn bromfiets.

Het is gemakkelijk om te denken dat als je eenmaal geslaagd bent voor je CBT, je gewoon op je fiets moet springen en naar de openbare weg moet gaan. Voor sommige mensen weet ik zeker dat dit alles is wat ze nodig hebben. Voor velen is het echter een goed idee om uw eerste ervaringen met uw nieuwe bromfiets in kleine stapjes op te pakken.

Als u nieuw bent op het gebied van bromfietsen en scooters, neem dan de tijd om vertrouwd te raken met uw voertuig. Overweeg om eerst te oefenen in veilige gebieden buiten de hoofdwegen en vervolgens door te gaan naar gebieden met weinig verkeer langs de weg.

Uw zelfvertrouwen zal groeien naarmate uw vaardigheden met uw nieuwe bromfiets verbeteren, en dit zal het hele proces veel veiliger maken, zowel voor u als voor andere weggebruikers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *