Waarom zijn televisienieuwsankers zo irrelevant?

1) De aard van hun werk als charismatische en geloofwaardige presentatoren van informatie in plaats van experts. Het is belangrijk om te vermelden dat de scheiding tussen 24-uurs kabelnetwerken en korte “serieuze” uitzendingen om 18.00 uur op basiskabel aan het verdwijnen is. Vroeger werd het demografische publiek van het avondnieuws numeriek gedomineerd door de groep oudere vrouwen uit het depressietijdperk. Dit verklaarde de behoefte aan senioren zoals Dan Rather, die ideaal huwelijksmateriaal was voor de kijkers die weduwe waren en de autoriteit van een kleine stadsdokter leverde. Tot op de dag van vandaag wordt een arts door peilingen getoond als de meest gerespecteerde loonarbeider wiens mening als de meest waarheidsgetrouwe wordt beschouwd (het maakt artsen tot natuurlijke hoofdpersonages in tv-dramaseries en films). Deze demografie sterft echter uit en wordt vervangen door babyboomervrouwen (een hogere levensverwachting van vrouwen leidt altijd tot marginale winstbejag van bedrijven) die Katie Couric’s professionele prestaties en het vermogen om er op haar leeftijd goed uit te zien, respecteren.

2) Ondersteuning door de grootste mediabedrijven van Reagan’s inspanningen om de financiering voor het ministerie van onderwijs te verminderen (hetzij door het toe te juichen, hetzij door stilzwijgende steun). 40-jarigen die vandaag naar het Nieuws Vandaag op tv keken, werden rechtstreeks getroffen door de algehele vermindering van de kwaliteit van het onderwijs. Televisie en kranten hoeven dus minder grote woorden te gebruiken en hun schrijvers vertrouwen steeds meer op babytaal, woordspelingen en regelrechte voorverpakte praatpunten (Gretchen Carlson die dom speelt om haar baan te behouden, is hiervan een extreem voorbeeld). Een kortere aandachtsspanne is niet de oorzaak maar het sociale symptoom. Dit wordt direct ingevoerd in 3)

3) MSM reageert op de invasie van de Verenigde Staten door een Australische tabloid-oligarch met een halsstarrige haast om nieuws om te zetten in entertainment. Dit zou natuurlijk ook zijn gebeurd zonder de toenemende invloed van het conglomeraat News Corporation van Rupert Murdoch. De veroudering van de huidige tv-demografie is permanent, aangezien er meestal nog steeds mensen zijn die het gebruik van internet in twee richtingen niet onder de knie hebben. Aangezien het publiek in toenemende mate wordt vertegenwoordigd door senioren op het platteland die in de jaren 50 en 60 in de steek werden gelaten door de onderwijscampagnes, is de intensivering van hysterisch amusement in circusstijl zoals te zien op de radio op korte termijn onvermijdelijk. De invloed van Murdoch moet echter opnieuw worden genoemd. Newstartainment (handelsmerk =]) zag een publiekelijk zichtbare diepere kloof tussen internationalistische media-oligarchen (die globalisering aanmoedigen aangezien de VS niet essentieel is voor hun basis van operaties) en nationalistische media-oligarchen die hun media-invloed gebruiken om de in de VS gevestigde zware industrie te helpen. Van NBC Universal kan worden gezegd dat het een voorbeeld is van een nationalistische oligarch-spreekbuis, aangezien het eigendom is van General Electric (dat afhankelijk is van de verkoop van echte tastbare items zoals motoronderdelen aan Amerikaanse militaire en overheidsorganen). Nieuws

Corporation is natuurlijk niet zo afhankelijk van het welzijn van het Amerikaanse militair-industriΓ«le complex, dus zijn bezittingen zoals Fox News kunnen extra onverantwoordelijk zijn met hun nieuwe beleid. Vanuit financieel oogpunt is het een betere strategie voor het bedrijfsresultaat van GE om de nationalistische democratische partijvleugel van de oligarchie te steunen (aangezien beter opgeleide/gezondere boeren het in de VS gevestigde korps in staat stellen beter te concurreren in het buitenland). Dat is de reden waarom MSNBC neigt naar democratische miljonairs en hun bedrijven. Het feit dat Fox News werd nagevolgd, wijst niet zozeer op het succes ervan als wel op een overgang van voorheen aan de VS gebonden bedrijven naar een meer mondiale status. Voor meer informatie over wie de top 10 eigenaren van mediaclusters zijn, is hier een handige grafiek (waarschuwing: dit is uit 2002 en de industrie is sindsdien meer geconsolideerd en monolithisch geworden. Gebruik het om de strekking van het idee te begrijpen).

4) Het verlies van advertentie-inkomsten aan het internet omdat televisienieuws (en tv-programma’s in het algemeen) zijn belofte om het menselijk bewustzijn te vergroten, niet waarmaakte, zoals voorzien door het eerste hoofd van de FCC. Het internet dient als een soort Amerikaanse glasnost, terwijl televisie dient als een manier om staatspropaganda en massaal geproduceerd tv-drama in binnen- en buitenland te verkopen. Dat is makkelijk te herkennen. Het vertrouwen van jonge mensen terugwinnen (om op lange termijn door te gaan als oude mensen sterven) is nu bijna onmogelijk en de weg van de minste weerstand is intensivering van het circus. Sommige jonge mensen kijken alleen maar naar het nieuws en MTV om te lachen om hoe vreselijk het is (dat is nog steeds een lichte boost voor de advertentie-inkomsten).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *