Wat is cuppingtherapie precies?

Cupping-therapie (ook bekend als myofasciale decompressie) dateert uit de oude Chinese, Egyptische en Midden-Oosterse culturen. De techniek wordt ook beschreven in een van ‘s werelds oudste medische handboeken, de Ebers Papyrus, wat betekent dat de oude Egyptenaren cupping misschien al vroeg gebruikten.

Bij Hijama Amsterdam-therapie houdt de therapeut een beker (die gemaakt kan zijn van glas, bamboe, aardewerk of siliconen) tegen de huid en oefent zuigkracht uit om weefsel in de beker te trekken. Dit proces kan cirkelvormige kneuzingen op het lichaam achterlaten.

Dit is wat er gebeurde met professionele zwemmer Michael Phelps die cupping gebruikte. Zijn blauwe plekken waren zichtbaar op camera, veel reacties op sociale media en veel mensen leerden over cuppingtherapie. Cupping-bladeren veroorzaken blauwe plekken op het lichaam, maar dit verdwijnt meestal na 7 tot 10 dagen.

Cupping kan bij veel problemen helpen, waaronder:

pijnstilling
verminderde spierspanning
Vergroot het beperkte bewegingsbereik
Verhoogde lokale oxygenatie door verhoogde lokale bloedstroom
ontsteking verminderen
verhoogde doorbloeding

identiteit eliminatie

Een oud Chinees spreekwoord zegt: β€œWaar stagnatie is, is lijden. Door stagnatie op te heffen, wordt lijden weggenomen.”

Dit is precies wat cupping beoogt op te lossen. Door blokkades op te heffen, stimuleert cupping het lichaam om te genezen en te regenereren.

Sommige mensen maken zich zorgen dat het stofzuigen van de cup op hun huid pijnlijk zal zijn, maar het gevoel kan worden vergeleken met dat van een vriendelijke octopus. Met andere woorden, het voelt als lichte tot gemiddelde druk.

Cupping-therapie is zeer veilig en bijwerkingen zijn zeldzaam en variΓ«ren meestal van mild tot matig. Deze effecten kunnen gepaard gaan met duizeligheid, misselijkheid of een gevoel van gevoeligheid rond het te behandelen gebied.

Cupping wordt over het algemeen ook als gecontra-indiceerd beschouwd voor mensen met orgaanfalen, kankerpatiΓ«nten, pacemakers of mensen die lijden aan hemofilie of soortgelijke aandoeningen. Als u zonnebrand, een infectie, een open wond of een ernstige chronische aandoening zoals hartaandoeningen of bloedarmoede heeft, is cupping misschien niet de beste behandeling voor u. Tot slot, als je zwanger bent, moet je het gebruik van cups op je buik of onderrug vermijden.

een waardig alternatief

Anders kan cupping worden gebruikt als een vorm van behandeling voor veel verschillende soorten problemen en kan het een waardevol alternatief zijn voor mensen uit alle lagen van de bevolking.

Of u nu last heeft van musculoskeletale pijn en stijfheid, een atleet die te hard heeft getraind of een leidinggevende die stressverlichting nodig heeft, cupping kan de prestaties optimaliseren, het herstel versnellen, spier- en bindweefsel vergroten, het algehele welzijn verbeteren en nog veel meer. veel.

Ga voor meer informatie over cupping naar uw dichtstbijzijnde Lifemark Clinic. Bekijk onze Locaties pagina om een afspraak te maken met een Lifemark therapeut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *