Wat is het verschil tussen paniekaanvallen en angstaanvallen? Hulp!

Wat is het verschil tussen paniek- en angstaanvallen? De waarheid wordt verteld, er is een heel dunne lijn tussen deze twee stoornissen. In feite gebruiken veel mensen (zelfs specialisten) de termen door elkaar. Zelfs op medisch clonazepam 0 5 mg tablet kopen gebied is er maar een kleine afbakening tussen de twee. Hoe klein de verschillen ook mogen zijn, in angstaanval versus paniekaanval, zou ik graag de eerste kiezen.

Je kunt je afvragen waarom angstaanvallen beter zijn dan paniekaanvallen. Dat is om de simpele reden dat de eerste zeker milder is dan de laatste. Het is milder in die zin dat de symptomen niet erg ongemakkelijk en vaak draaglijk zijn. Studies hebben zelfs aangetoond en bewezen dat milde angst je perspectief kan verbreden en je scherper kan laten denken.

Er is zelfs een wetenschappelijke verklaring waarom en hoe milde angst je goed kan doen. Laat ik beginnen met te zeggen dat wanneer je je angstig of bedreigd voelt, je hersenen je sympathische zenuwreactie zullen activeren, zodat je voorbereid bent om te vechten of te vluchten. Wanneer deze reactie wordt geactiveerd, verwijden uw pupillen zich, pompt uw hart sneller en is er dus meer bloedtoevoer naar organen van het lichaam en wordt bloed omgeleid of omgeleid naar vitale organen van het lichaam.

Wanneer al die reacties of veranderingen in je lichaam optreden, word je alerter. Dit zekere niveau van alertheid zorgt ervoor dat je beter nadenkt, sneller beweegt en reageert op elke situatie. Wanneer uw angst echter toeneemt, wordt u steeds minder in staat om alles aan te kunnen wat er om u heen gebeurt. U krijgt maagklachten, slaapproblemen en gebrek aan eetlust. Al die dingen zullen je zeker vertragen.

Hoewel die symptomen extreem lijken, zijn er niets vergeleken met wat je zult voelen tijdens een paniekaanval. De meest voorkomende symptomen van deze aandoening zijn hyperventilatie, tachycardie, overmatig zweten en zelfs bewustzijnsverlies. Tijdens een aanval heb je het gevoel dat je borst is samengetrokken en je niet op adem kunt komen. In sommige extreme, maar zeldzame gevallen kunt u ook een hartstilstand krijgen. Dit geldt echter alleen voor patiΓ«nten die al een onderliggende hartaandoening hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *